Leerlijn Drama op maat

Proeftuinscholen Mgr. Heyligersschool in Kwadendamme en de Jan van Schengenschool in Heinkenszand starten in september met een leerlijn Drama op maat. 

 

De Mgr. Heyligersschool in Kwadendamme en de Jan van Schengenschool in Heinkenszand willen zich meer focussen op het kunstvak drama. Dit bleek tijdens het doorlopen van het traject van De Cultuur Loper. Om een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m 8 goed weg te kunnen zetten, is vakinhoudelijke kennis nodig bij de leerkrachten. Cultuurkwadraat heeft de scholen geadviseerd een samenwerking op maat aan te gaan met de Jeugdtheaterschool Zeeland. 

 

De teams van beide scholen starten een coachingstraject met de Jeugdtheaterschool Zeeland. Een kunstvakdocent drama geeft de teams aan het begin van het schooljaar een inspiratieworkshop en verzorgt vervolgens in elke groep drie lessen. De laatste les geeft de leerkracht zelf, gecoacht door de dramadocent.

 

De Mgr. Heyligersschool en de Jan van Schengenschool zijn de proeftuinscholen voor deze leerlijn. Blijkt het werken met een leerlijn op maat een succes te zijn, dan wil CultuurKwadraat deze manier van werken  in de toekomst vaker gebruiken.

Leerlijn Drama op maat