Impulsbudgetten gehonoreerd

De aanvragen van de Don Boscoschool uit ‘s-Heerenhoek en de Jan van Schengenschool uit Heinkenszand voor een impulsbudget zijn goedgekeurd.

 

Twee scholen die werken met De Cultuur Loper ontvangen elk een impulsbudget van € 3.000. De Don Boscoschool uit ‘s-Heerenhoek en de Jan van Schengenschool uit Heinkenszand dienden bij Cultuurkwadraat een aanvraag in na hun succesvolle teambijeenkomsten. De aanvragen zijn goedgekeurd. De scholen zetten het extra budget in op een manier die past bij de door hen geformuleerde ambities, bijvoorbeeld door cultuurateliers te organiseren of workshops reflecteren in te kopen. 

 

Het team van de Don Boscoschool gaat zich focussen op het reflecterend vermogen. Het impulsbudget zet zij in om te gaan werken met het Cultureel Zelfportret. Ook gaat de school culturele workshops inkopen, waarbij de nadruk ligt op het reflecteren met de kinderen. Zo leert het team van de kunstvakdocent hoe je kunt reflecteren met kinderen terwijl de leerlingen creatieve activiteiten uitvoeren. Het team zelf gaat de training Van product naar proces volgen waarin de leerkrachten leren dat het niet altijd om het eindproduct gaat, maar dat het proces er naar toe zeker zo belangrijk is voor het leerproces van de kinderen.

 

De Jan van Schengenschool kiest voor een heel andere manier van werken: de school gaat cultuurateliers organiseren. Tijdens de cultuurateliers gaan de leerlingen aan de slag met de verschillende kunstdisciplines. Om deze ateliers goed uit te werken, huurt de school verschillende kunstvakdocenten en lokale kunstenaars in die workshops komen geven. Ook hier is co-teaching het tweede doel.

Impulsbudgetten gehonoreerd